Hvad får man, hvis man blander 6½ spejder, 2 trillebøre, 4 dagligvarebutikker, én sur Kiwi-kunde og et 100-meter løb, og lader det småsimre i 24 timer til lyden af stille skovbund, “gå ikke over sporet, der kommer tog” og blade der falder af træerne – samtidig med, at man slikker på træer, sover for lidt og snakker flygtningepolitik?
Så får man selvfølgelig Seniordøgn 2015!
Seniordøgnet startede vanen tro til midnat natten til lørdag. I år startede vi ved flyvergravene ved Tarm, hvor 7 seniorer og deres forældre troppede op. Efter endt afskedsgråd (selvfølgelig fra forældrenes side – seniorerne er seje) blev forældrene sendt hjem, og det hårde døgn kunne gå igang.
Seniorerne blev inddelt i to patruljer og fik hver udleveret en trillebør. Den skulle camoufleres, så de ville falde i et med et bymiljø – trillebøren skulle altså forvandles til en hjemløs’ hjem. Udleveret fik de plastposer, tomme dåser (og flasker) og rigelige mængder gaffatape. Et kvarter senere var trillebørene (næsten) helt by-camouflerede.
Der var dog gået “noget galt” i planen, og de blev i stedet sendt på Trillebørs-GPS-Løb i skovbunden (selvfølgelig sammen med deres nye patruljemedlem – trillebøren). Undervejs skulle de omcamouflere trillebøren til et skovmiljø samt svare på alle tænkelige (og utænkelige) spørgsmål om trillebøre.
Tiden var nu blevet 04:00, og der var igen samling på tropperne. Næste punkt på dagsordenen: godnat.
Hurtigt blev en bivuark opbygget/ophængt og der bredte sig en stille summen, brummen og snorken fra de 7 seniorer.
Men hvorfor spilde tiden med at sove, når man kan få så meget mere ud af de vågne timer? Derfor besluttede alle (måske mest lederne?), at det var tid til at stå op klokken 6. Morgenmaden stod dog ikke på bordet, så der måtte arbejdes for føden. Ud af madlavningen kom dejlige amerikanske pandekager, og ledernes hjemmebagte boller blev da også fundet frem.
Morgenen bød også på figurtegning med marmelade, masser af dårlige jokes og ikke mindst en remse, som de færreste fyrerede af uden besvær i de tidlige morgentimer: Nuttet Smudset Musse-luse-hus.
Klokken 8 var alle klar til at komme videre, og næste punkt for seniorerne var et byløb. Hver patrulje fik et spørgsmålsark med spørgsmål om både Tarm og Skjern. Undervejs skulle de også hver besøge 2 dagligvarebutikker, hvor de skulle optjene deres middagsmad.
De afdrog derfor kort efter med hver deres trillebør og besøgte ABC Lavpris og Løvbjerg. Her skulle de blandt andet hjælpe kunderne med at pakke i poser.
10.53 gik turen med tog fra Tarm til Skjern (er der forresten nogen der ved, hvad en togbillet til trillebør koster?!)
I Skjern skulle de, foruden svare på svararket, også besøge Kiwi og Super Brugsen. Her skulle de ikke kun pakke i pose men også sætte varer på plads og sidde bag kassen. Trods en utrolig sur Kiwi-kunde, så gik det dog ganske smertefrit.
Klokken 1 mødtes alle igen ved banegården i Skjern, hvor den nu optjene middagsmad skulle fortæres.
Man kan selvfølgelig ikke sige middagsmad uden også at sige middagslur – og derfor fik seniorerne udpeget et område på banegårdspladsen, hvor de skulle opsætte en ny bivuark og tage en lur.
Bivuark blev det dog aldrig til – i stedet valgte de at brede presenningen ud, kravle i soveposerne og så lægge sig direkte derpå (et par stykker valgte dog at sove i deres trillebøre).
Da de en time senere blev vækket, havde de nok ønsket sig, at et blødt liggeunderlag i stedet var blevet pustet op og lagt mellem dem og fliserne – kroppen var godt kvæstet af en så hård omgang søvn.
Næste opgave bestod i en trillebørsstafet.
Første stafet (banegårdspladsen): Lave knob med plastposerne som camouflerede trillebøren. En interessant og anderledes disciplin, som nok snart kommer til et Olympisk Lege nær dig.
Anden stafet (park ved seniorcentret): Spark til dåse. Her skulle en fra her patrulje finde den anden patruljes resterende medlemmer og trillebør hurtigst muligt. En leg, som skabte mange underlige blikke fra både gamle og unge i området.
Tredje stafet (kulturcentret): 100-meter løb med en person i trillebøren. Denne disciplin er allerede anerkendt (har endda været afholdt i Danmark), hvor verdensrekorden siger 14 sekunder (med en person på 50 kg i trillebøren). Den rekord slog ingen af patruljerne dog, hvor det hurtigste lød på 33 sekunder.
Fjerde stafet (Kirke Å): Her skulle der flyttes vand i flaske i trillebøren. Krævede både hurtig ophældning og stabilt løb med trillebøren.
Femte stafet (Fredsskoven): Sidste stafet var et forhindringsløb, som hvert medlem i patruljen skulle gennemføre. Der skulle både løbes slalom mellem træer, køres på bænk og køres en slags limbo.
Da stafetterne var ovre kom seniorerne til en meget svær opgave, når man er ved at være både fysisk og psykisk træt: lav absolut ingenting.
De blev placeret ved en lille shelter og fik at vide, at de bare lige skulle slappe lidt af, indtil næste programpunkt skulle starte. Lederne holdt sig vågne med boldkast, som seniorerne nærmest i trance fulgte spændt med i.
En time tager dog lang tid når man er træt og humøret faldt stille og roligt. De blev dog reddet af varm mad og sodavand bragt ind udefra.
Efter en god omgang aftensmad stod den på det afsluttende aftenløb. I Fredsskoven var ophængt poster, der krævede deres fulde koncentration. Her skulle både svares på logiske gåder og løses rebus.
Samtidig var der tidsåbne poster, hvor de skulle møde op og løse en post indenfor et bestemt tidsrum.
Her skulle de blandt andet kramme og/eller slikke træer (med bind for øjnene, for derefter at finde træet igen), lave knob, lege, klatre i træer, løse morsekoder, bryde kodelås, sidde stille i et præcist antal minutter (uden ur) og diskutere GMO-produkter og flygtningepolitik.
Da klokken blev 23:00 vendte alle dog snuden mod DHE (efterskolen), hvor der inde i varmen blev serveret kage, kaffe og saftevand.
Samtidig fik seniorerne udleveret et evalueringsskema på 41 spørgsmål, som de med trætte blikke og hjerne i skildpaddetempo fik udfyldt.
Her skulle de blandt andet svare på, hvad der havde været godt, hvad der ikke havde været så godt, om Karsten var rar, om Nikolajs jokes var gode, om der var to spørgsmål 19, om hvorfor den første skive man skærer af et franskbrød hedder endeskiven (åbenbart noget med “te og bolle”-princippet – du ved det med, at når en bolle med smør bliver sænket ned i te, så flyder smøret ovenpå……….), samt mange andre meget relevante spørgsmål.
De første forældre mødte op 23:50, hvor de var klar til at tage deres trætte børn direkte hjem i seng.
Rygterne siger, at mindst en af seniorerne sov 23-timer i streg bagefter. Og derved kan vi konkluderer, at Seniordøgn 2015 var en succes!
Tak for et super godt seniordøgn!
Klan Båtnagger